Nemám čich, nemám chuť a je to úplně super – covid aftermath :-)

Jo, je to pravda. Jsem bez čichu a bez chuti. Ale to nic neznamená. Prostě jsem o jeden senzor přišel, stávají se horší věci. Tohle je můj pohled na věc.

CyberLife RK800 stejně žádný čich nepotřebuje, to se dožene přes neuronku

Nejdřív obecný pohled na ty dva roky. Za mě super. Naučil jsem se hromadu věcí, naučil jsem se o sebe ještě víc postarat (protože to nikdo za vás neudělá), naučil jsem se nové jazyky a vyřešil dlouho odkládané věci. A měl jsem čas na přemýšlení, konečně jen sám se sebou, bez rušení, bez cizích názorů, prostě si ujasnit priority a co tak asi dál v životě chci dělat. Hodně věcí se mi vyjasnilo a konečně dělám to co skutečně chci, co mi přináší největší potěšení a co mi dává smysl. Mohl jsem umřít a život je příliš krátký na to, dělat zbytečnou práci a ztrácet čas s lidmi, od kterých můžete nakonec čekat jen velké smradlavé nic. Kolega to označil za 14 měsíční dovolenou. Život beru jako výzvu a nemám rád, když si někdo stěžuje. Jak už je snad jasné z minulého článku. Já si nestěžuji.

Prostě nemám čich a chuť. Bylo to zajímavé prvních pár dnů a potom už mě to přestalo zajímat a bavit to testovat. Díky tomu jsem ale začal jinak a lépe vařit, z jiných surovin a jinou kuchyni. Zjistil jsem, že knedlík rozmočený v omáčce je vlastně dost hnusný. Dneska si mnohem lépe vychutnám texturu jídla. Každá ingredience je jinak tvrdá, má jiný tvar, jinak křupne, mám z ní jiný pocit. A díky za to.

Dostal jsem otázky, jestli poznám zkažené jídlo. Jo, to poznám. Senzory na zkažené maso nepřestaly fungovat. Evoluce to tak prostě zařídila, jinak by živočišné druhy už dávno vyhynuly. Tohle funguje a i tak si dávám větší pozor na kvalitu surovin. Což není nikdy na škodu.

Navíc ona se ta chuť neztratila zcela. U kvalitních surovin, zralé zeleniny, dobrého vína nebo whisky chuť vnímám. Prostě ovoce musí být skutečné vyzrálé ovoce, moje oblíbená rajčata musí být skutečnými rajčaty a maso musí být maso, potom tu chuť vnímám. I v dobré restauraci mi stále chutná. Jinak, ale chutná. Dobré a kvalitní jídlo se pozná vždy.

Má to nějaká negativa? No jak se to vezme. Když mi volala úklidová firma, že něco ve sklepě strašně smrdí, tak jsem to prostě necítil. Což není dobře. Na druhou stranu ale stačilo požádat kámoše ať to očichá :-D Prostě postižený potřebuje asistenta. Byla to sranda, ale příčina byla nalezena a to tělo jsme uklidili ;-) :-D

Příspěvek byl publikován v rubrice Životopis. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.